Disciplina – succesul transformarilor de orice fel si a obtinerii rezultatelor dorite

10 motive pentru care oamenii renunta
iunie 4, 2018
Curcubeul – fenomenul care te ajută să fii sănătos și fericit
iunie 6, 2018

Personal consider că orice transformare are la bază disciplina. A fi disciplinat nu înseamnă neapărat a fi la locul tău, supus, ascultător așa cum în mod greșit mulți înțeleg, ci înseamnă a respecta o serie de reguli și principii sănătoase.

Disciplina nu tine doar de educație, ci reprezintă un stil de viată, ce ne ajuta să fim mai productivi, mai sănătoși dar mai ales, mai fericiți.

Disciplina in acest context seamana cu a avea principii, principii de la care să nu te abați indiferent de împrejurări.

Cred că orice persoana poate să își creeze versiunea mai buna a sa dacă și numai dacă este capabilă să se disciplineze.

Începeți să vă disciplinați cu lucruri mici, eventual mărunte, care să vă ajute să creați permanent obiceiuri sănătoase asfel încât treptat să puteți lua decizii fiind cât mai conștienți de calitățile voastre și nu doar să împrumutați decizii de la alții.

Disciplina te ajută să acționezi mereu fără a avea așteptări de la ceilalți ci doar de la tine și părerea mea este căte învață să rămâi calm indiferent situațiile neprevăzute pe care ți le aduce viața.

Dacă vorbim din punct de vedere al sănătății în viața noastra de zi cu zi, disciplina are un efect considerabil. Este important sa ne autodisciplinam spre a avea un program stabil de somn, de masa sau de activități fizice. De la întocmirea listelor, până la un program de somn regulat, disciplina înseamnă sa ne apropiem mai mult de îndeplinirea obiectivelor

Lipsa orelor necesare de somn ne vor face obosiți, și neproductivi în timpul zilei.

Stabilirea unei discipline in ceea ce priveste dieta ne va oferi un mai mare control asupra propriei alimentatii. Disciplina însă nu rebuie confundată ca și o constrângere și apoi când reveniți la stilul anterior se obțin rezultatele anterioare.

Disciplina îți oferă motivatia de a nu renunta la activitatea fizica, ce poate varia în funcție de ceea ce îți place să faci.

Recomandarea mea este ca indiferent de ceea ce doriți să schimbați încercați să puneți în scris ceea ce aveți de facut (din punct de vedere al activităților, dietei, sportului) pe parcursul unei zile (sau a unei saptamani). Așa puteți vedea mai usor prioritatile, puteți vedea exact ceea ce mâncați, puteți conștientiza mai bine deciziile si vă puteți programa activitatile mai eficient.

Totodata, respectarea unui program, organizarea si prioritizarea ne ajuta sa ne simtim mai capabili sa gestionam chiar si situatiile neprevazute.

Disciplina ne ofera posibilitatea de a ne controla mai bine in situatii stresante. O persoana cu disciplina isi poate controla mult mai bine emotiile si reactiile in situatii stresante sau limita.

Atunci cand te gândești la obiectivele tale, disciplina te ajuta sa le structurezi, sa îți stabilești acțiuni clare care să te ajute să ajungi acolo unde vrei.

Astfel, este mult mai usor sa rămâi motivat spre obiectivul tău final.